Veranderingen

Houd niet vast aan wat pijn doet

maar maak ruimte voor wat goed voelt!!

Inmiddels is oktober weer voorbij en ben ik bij de ISD terecht gekomen. Een heel ander bedrijf dan het UWV, later hier meer over, voor nu even wat ik al heb gedaan sinds ik bij de ISD terecht kwam. Je moet je eerst aanmelden, dan moet je naar een rechten en plichten bijeenkomst en dan moet je 6 x een  ochtend een workshop volgen en je krijgt een plan van aanpak mee, wat je moet tekenen, je krijgt een werkcoach toegewezen en een inkomensconsulent toegewezen.

Na aanmelding ga je naar de rechten en plichten bijeenkomst en als je er nog nooit mee te maken hebt gehad kan dat best keihard zijn allemaal maar ik was al wat gewend van het UWV en schrok er niet van wat er allemaal gezegd werd.

Ik was al gestart met de workshop, die gegeven wordt door een werkcoach van de ISD en kon daar gewoon mee door gaan. De 6 dagdelen waren best interessant en leerzaam.

Toen kwam het gesprek met de inkomensconsulent en dat ging allemaal heel soepel, gemoedelijk en begrijpelijk. Ik werd er emotioneel van omdat ik deze aanpak helemaal niet gewend ben. T ja, je moet alles op tafel leggen wat je hebt, “met de billen bloot” is een mooi gezegde hier voor! Maar als je niets te verbergen hebt is er niets aan de hand en ze begrijpen waarom je thuis zit, ze zien ook wel dat het niet makkelijk is voor sommige mensen om weer aan de slag te gaan en ze weten ook dat het heel slecht is met de economie, dus ik hoefde me nergens voor te schamen. Nou ik kan je zeggen het is een hele opluchting om dat te horen van zo’n instantie. Ik kreeg zels een compliment omdat ik geen schulden heb gemaakt en zij zien soms toch heel wat anders!

Ook had ik nog een gesprek met mijn werkcoach gehad en ook hij was heel aardig en begreep het allemaal!!

Toen ik via de workshop mijn cv mailde ging het balletje rollen en ben ik alleen maar positief over de ISD. Zoals ik al eerder aan gaf is het een heel ander bedrijf als het UWV, bij de ISD krijg je begrip wat het UWV helemaal niet heeft, bij het UWV moet je solliciteren en je zeker aan de regels houden anders wordt he gekort en als je vrijwilligers werk of een studie wil doen wordt je gekort op je uitkering nou dat is bij de ISD heel anders, echt heel anders.

Nee het is niet leuk om een bijstandsuitkering te hebben maar het is wel 1000 x beter dan bij het UWV!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s