Aan het werk!

The true sign of intelligence is not knowledge but imagination. Albert Einstein 

Het is nu januari 2013 en ik ben al weer 2,5 maand aan het werk en sinds dit jaar hele dagen, eindelijk kan ik weer zeggen ik heb weekend!!

Toen mijn cv via de workshop bij de ISD terecht kwam ging de bal al snel rollen, ze boden mij een baan aan met behoud van mijn uitkering, en ik dacht oke kan dat? dat is wel heel anders hier bij de ISD als ik had verwacht, maar ik wilde die uitdaging wel aan gaan want ik zat inmiddels al 1,5 jaar thuis en wilde wel weer wat sociaal actief zijn,  weer in het werkritme komen.

Er is een bedrijfje in Tilburg die wel iemand op kantoor kunnen gebruiken dus werd ik voor gesteld en dat was een fijn gesprek. Er werd afgesproken dat ik alleen nog maar op de vrijdag kwam en vanaf november langzaam meer opbouwen omdat er nog mensen uit dienst aan het treden zijn was dat voor het bedrijf het fijnst. Ik vond het geen probleem om zo langzaam weer in een werkritme te komen daarvoor was ik er al veel te lang uit.

In het begin vond ik het niet makkelijk maar al het begin is moeilijk toch? Langzaam vond ik me weg en leerde steeds meer. Zo hiep ik in november ook mee in de productie omdat we een hele grote order moesten klaar maken en leveren. Dit was voor mij helaas de eerste en de laatste keer dat ik dat kon doen omdat ik hier een tennisarm door op gelopen ben. Heel vervelend maar dan kom je eind november er ook nog achter dat je geen behandelingen meer hebt bij de fysio, die zijn allemaal op! Balen maar via de ISD kon ik in december nog 2 behandeling krijgen en ging het langzaam beter, ik was halve dagen gaan werken zodat mijn arm de juiste rust kreeg. Voor de kerst heb ik 2 hele dagen gewerkt en toen had ik vakantie, jeetje dat is ook nieuw maar wel leuk om te zeggen en ja het bedrijf was gesloten met kerst vandaar dat ik dus vakantie had en ik heb er van genoten en mijn arm is voor een groot deel weer beter geworden. Daarom ben ik vanaf 2 januari 2013 hele dagen gaan werken en heb ik vrijdag, zaterdag en zondag weekend, heerlijk gewoon en ik leer steeds weer meer bij en soms wil ik natuurlijk te snel, te veel maar moet gewoon geduld hebben en dan gaat het goed komen want daar heb ik nog steeds vertrouwen in dat alles goed komt!

Het idee van de ISD is dus om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo weer dichter bij te laten komen en vanuit deze baan een betaalde baan gevonden krijgt als de economie wat aantrekt natuurlijk. Ik behoud mijn uitkering, krijg km-vergoeding en kan lekker werken en geloof me het doet me goed 🙂

You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else. 
Albert Einstein 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s