ISD vs UWV!!

“The WOMAN who Follows the crowd will usally go no further than the crowd.

The WOMAN who walks alone is likely to find herself in places no one has ever been before.” –Albert Einstein

Zo zit nu al weer 2 maanden bij de ISD met mijn uitkering en moet zeggen heeft echt zijn voordelen vergeleken het UWV.

Na de ervaring bij het UWV waar niets kan en niets mag had ik zo mijn bedenkingen over de ISD maar die waren al snel bijgesteld!

Je meld je aan bij de ISD en ja ze willen echt alles weten en je moet van 2 maanden je bank afschriften laten zien en een aanmeldingsformulier invullen van 14 kantjes en je wordt door en molen gehaald en hebt verplichtingen maar bij de ISD mag je tenminste werken zonder verlies van je uitkering of vrijwilligers werk doen zonder verlies van je uitkering of zonder dat je gekort wordt.

Het begint met een rechten en plichten bijeenkomst waar wat dingen hard gemaakt worden over procedures die je na moet komen en over regels waar je je aan moet houden maar als je niets te verbergen hebt is er niets aan de hand. Je hebt er tenslotte alles aan gedaan om weer aan het werk te kunnen maar bij de ISD zien ze ook wel dat het heel slecht gaat met de economie en dat het moeilijk is om aan een baan te komen.

Daarna volg je 6 workshops, 2 ochtenden per week en ben je daar 3 weken mee bezig, hierin krijg je onder andere tips over je cv, je sollicitatie brief, de eerste indruk bij een sollicitatie, over netwerken, vacature analysen, met een matcher praten, een elevator pitch maken en we behandelen nog wat eigenschappen die kunnen helpen voor je weg naar een nieuwe baan.

Als mijn cv onder ogen komt bij mijn werkcoach en de matcher wordt mij een werkervaringsplaats aangeboden, een soort van stage,  om zo weer in het arbeidsproces terug te komen. Ik ga dus weer werken maar met behoud van mijn uitkering, YEAH, wat een verandering en vooruitgang, want je komt zo weer terug in de maatschappij!!

Inmiddels ben ik begonnen met werken en bouw ik langzaam uren op, later meer……..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s